Хотел Крис - Свети Влас

Свети Влас

За Свети Влас Хотели Свети Влас Хотели Свети Влас Хотели Свети Влас Хотели Свети Влас Хотели Свети Влас

Свети Влас е разположен амфитеатрално по брега на Черно море и в подножието на Източна Стара планина. Намира се в близост до гр. Бургас – 40 км., гр. Несебър – 8 км., к.к. Слънчев бряг – 4 км. и в.с. Елените – 2 км.

Свети Влас първоначално е основан през ІІ век, като тракийско селище с името Лариса. През ХІV век приема името на Свети Влас, който е бил животновъд, лечител и покровител на търговците. На името на светеца е съществувал манастир през ХІV-ХVІІІ век, опожарен от безбройните набези на пирати.

Превъзходното съчетание – балкан с море, превръщат Свети Влас в селище с уникален климат с благоприятно и целебно-климатично въздействие върху белодробни заболявания.
Климатът в района е изключително здравословен, а планинските склонове с южно изложение, горите, морето и плажовете са отлично място за отдих и релаксация.

Характерното му разположение обуславя благоприятен климат с максимален брой слънчеви дни /240-260 годишно/ при сравнително мека зима. Наличието на въздушни течения между морето и близкото планинско дефиле обуславя един благ, приятен и уникален природен феномен, почистващ въздуха от прахови и други дразнители.

Свети Влас със своите семейни хотели и хотелски комплекси е предпочитано място за летовници, които искат да се наслаждават на красивата планина и да се забавляват на плажа. Плажовете са 3 с обща дължина 1, 5 км. Най дълъг е централният, на юг от него е малкият плаж „Къмпинг”, а третият е близо до яхт – пристана „Марина”.

„Марина” е ново, много красиво пристанище, построено близо до риболовния район. То предлага всичко необходимо за запалените любителите на яхтите, за да могат те да изживеят една незабравима лятна ваканция. Тук можете да наемете или дори да купите яхта, а екип от професионални консултанти ще ви осигури безупречно обслужване. От хотелите в Свети Влас се открива следната изключителна гледка, вдъхваща ни усещане за спокойствие и уют: Свети Влас е тих и спокоен курорт със семейни хотели и хотелски комплекси, но непосредствената му близост до Слънчев бряг и бляскавите му хотели и заведения дава възможност да изживеете незабравимите емоции на летния нощен живот. Това го превръща в подходящо място за почивка, както за семейства с деца, така и за хора които искат едновременно отдих на спокойствие, разнообразен с посещение на клубовете и дискотеките в съседния курорт.

Относно условията в Хотел Крис, Свети Влас, можете да разгледате основната част на хотела и новата хотелска част част Как да направите вашата резервация в хотел Крис, Свети Влас можете да видите тук.

Хотели Свети Влас Хотели Свети Влас Хотели Свети Влас Хотели Свети Влас Хотели Свети Влас